19Νοέ

Σύμφωνα με την Websnet Solutions το (SEO) Search Engine Optimization  ή αλλιώς «εργασίες προώθησης στις μηχανές αναζήτησης» είναι μια στρατηγική η οποία στοχεύει, στο να δημιουργηθούν κατάλληλες συνθήκες για την ιστοσελίδα σας έτσι ώστε  να εμφανιστεί μεταξύ των πρώτων στην κατάταξη των μηχανών αναζήτησης. Η πιο σημαντική πηγή επισκεπτών για την ιστοσελίδα σας, είναι οι μηχανές αναζήτησης και κυρίως η Google η οποία κατέχει το μεγαλύτερο  μερίδιο στις αναζητήσεις. Μέσω του S.E.O. (Search Engine Optimization) η ιστοσελίδα σας θα εμφανίζεται ψηλότερα στις αναζητήσεις των καταλόγων της Google.

Για να ξεχωρίσει λοιπόν η Google ένα website και να το εμφανίζει μεταξύ των πρώτων στην κατάταξη, θα πρέπει να της αποδείξουμε πως η ιστοσελίδα μας  είναι σχετική με αυτό που αναζητά ο χρήστης, είναι ποιοτική παρέχοντας καλή εμπειρία χρήστη, και ταυτόχρονα είναι δημοφιλής.

Σε αυτό το άρθρο θα αναφερθούμε στα σημαντικότερα κριτήρια κατάταξης των μηχανών αναζήτησης, με σκοπό να βελτιώσετε το SEO της ιστοσελίδας σας.

Δημιουργία και καταχώρηση χάρτη ιστοτόπου (sitemap)

Το xml sitemap είναι ένα αρχείο σε μορφή xml που περιέχει αναλυτικά όλα τα urls ενός ιστοτόπου καθώς επίσης και συμπληρωματικές πληροφορίες για αυτά. Αυτές οι πληροφορίες αποδίδονται μέσα από συγκεκριμένα πεδία (tags) του xml αρχείου και ενημερώνουν τις μηχανές αναζήτησης για τη βαρύτητα (σημασία) του εκάστοτε url, τον ρυθμό ανανέωσης του περιεχομένου του κ.ά.  Μηχανές αναζήτησης, όπως η Google, “διαβάζουν” αυτό το αρχείο για να κατανοήσουν τη δομή του ιστοτόπου, μαθαίνοντας επιπλέον πληροφορίες για το περιεχόμενο, όπως το τι θεωρείτε εσείς σημαντικό, ή ακόμα και τις αλλαγές που έχουν γίνει σε αυτό, καθώς και τη συχνότητά τους.

Εκτός από τη δημιουργία ενός χάρτη ιστοτόπου, θα πρέπει να γίνει και η καταχώρησή του στο Google Search Console, το οποίο είναι ένα πολύτιμο εργαλείο παρέχοντας χρήσιμες πληροφορίες, όπως η απόδοση της ιστοσελίδας σας και τυχόν προβλήματα σχετικά με αυτήν.

Είναι πανίσχυρο, είναι της Google και ρίχνει φως σε βασικά website performance στοιχεία, που μέχρι τώρα ίσως να μην είχες δώσει την απαραίτητη βαρύτητα. Επίσης, σου παρέχει προτάσεις για website optimization και διόρθωση βασικών σφαλμάτων που προκύπτουν στην ιστοσελίδα σας.

Η ύπαρξη του είναι πολύ σημαντική, καθώς διευκολύνει την ανάγνωση της ιστοσελίδας σας από τις μηχανές αναζήτησης, βελτιώνοντας το SEO, με σκοπό να επιτευχθεί η εμφάνισή της πιο γρήγορα στα αποτελέσματα αναζήτησης.

Δημιουργία σχετικού περιεχομένου (Content Marketing)

Το content marketing είναι μια στρατηγική προσέγγιση marketing που εστιάζει στη δημιουργία και διανομή ενδιαφέροντος περιεχομένου, με στόχο την προσέλκυση και διατήρηση ενός καθορισμένου κοινού, το οποίο στη συνέχεια θα προχωρήσει σε κάποια κερδοφόρα ενέργεια. 

Το σωστό περιεχόμενο θα προσελκύσει επισκέπτες και θα βελτιώσει την αναγνωρισιμότητα της επωνυμία σας προσφέροντάς σας πολλά σημαντικά οφέλη.

Πρακτικά, αυτό επιτυγχάνεται με τη δημιουργία περιεχομένου, όπως τα άρθρα, χρησιμοποιώντας τις κατάλληλες λέξεις-κλειδιά (keywords), το οποίο έχει ως αποτέλεσμα την εμφάνιση της ιστοσελίδας σας για αυτές τις αναζητήσεις. 

Χρήση και βελτιστοποίηση πολυμέσων

Έχοντας απλά ένα καλό περιεχόμενο, δεν αρκεί για να προσελκύσετε δυνητικούς επισκέπτες. Η χρήση πολυμέσων, όπως οι εικόνες, δεν το κάνει μόνο πιο πλούσιο, αλλά διευκολύνει και τη διαδικασία εύρεσής του, βελτιώνοντας το SEO της ιστοσελίδας σας. Ένα άρθρο το οποίο εμπεριέχει πολυμέσα, δεν έχει δώσει μόνο πληροφορίες σχετικά με την ύπαρξή του στον ιστότοπο, μέσω του χάρτη ιστοτόπου, αλλά και τη σύνδεση με τα πολυμέσα που έχει. Έτσι, ένας χρήστης κάνοντας κλικ σε μια εικόνα, ή σε ένα βίντεο στα αποτελέσματα αναζήτησης, οδηγείται στη σελίδα όπου αυτό το αρχείο υπάρχει.

Όμως, πέρα από τη χρήση πολυμέσων, θα πρέπει να έχει γίνει και βελτιστοποίηση αυτών, το οποίο οδηγεί σε μικρότερο χρόνο φόρτωσης της ιστοσελίδας. 

Ανταποκρινόμενη ιστοσελίδα (responsive)

Ανταποκρινόμενη (responsive), λέγεται η ιστοσελίδα που είναι φιλική προς όλα τα είδη συσκευών (υπολογιστής, tablet, κινητό), χωρίς να εμφανίζεται κανένα θέμα στην περιήγηση του χρήστη. Η Google χρησιμοποιεί από τον Απρίλιο του 2015 ως σήμα κατάταξης των websites, το πόσο mobile-friendly είναι. Έκτοτε, δίνει προβάδισμα στις σελίδες που είναι responsive, κατατάσσοντάς τις σε υψηλότερες θέσεις στα αποτελέσματα αναζήτησης που πραγματοποιούνται από mobile συσκευές.

Είναι γεγονός ότι ο αριθμός των χρηστών που χρησιμοποιούν το κινητό τους τηλέφωνο για την πλοήγησή τους στο διαδίκτυο, αυξάνεται συνεχώς, ξεπερνώντας τη χρήση του Η/Υ, κάνοντάς το σημαντικό κριτήριο για το SEO. 

Πιστοποιητικό SSL (Secure Sockets Layer)

Το πιστοποιητικό SSL, είναι ένα πρωτόκολλο για τη δημιουργία επαληθευμένων και κρυπτογραφημένων συνδέσεων μεταξύ υπολογιστών, κατά την επικοινωνία τους μέσω του διαδικτύου. Χρησιμοποιείται, μεταξύ άλλων, για ηλεκτρονικές αγορές και χρηματικές συναλλαγές.

Μπορείτε εύκολα να καταλάβετε αν μια ιστοσελίδα έχει πιστοποιητικό SSL. Το πρόθεμα “https” σε έναν σύνδεσμο, ή και μια κλειδαριά στη γραμμή αναζήτησης, κάνουν γνωστό ότι γίνεται χρήση ενός τέτοιου πιστοποιητικού για ασφαλή σύνδεση στο διαδίκτυο.

Εδώ λοιπόν έρχεται η Google και πάλι, η οποία ενημερώνει ότι οι ιστοσελίδες με SSL θα καταχωρούνται γρηγορότερα στην μηχανή αναζήτησης (indexing). Αυτό με απλά λόγια, σημαίνει ότι αν για παράδειγμα έχεις ένα blog στο οποίο δημοσιεύεις 1-3 άρθρα ανά ημέρα, τότε αυτά θα εμφανιστούν στην μηχανή αναζήτησης γρηγορότερα, εφόσον η ιστοσελίδα διαθέτει πιστοποίηση SSL.

Με τη χρήση SSL άλλωστε, εκτός από βελτιωμένο SEΟ, θα έχετε εξασφαλίσει παράλληλα για τους επισκέπτες του website σας συνεχή και αδιάλειπτη προστασία! 

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τριπόλεως 23, Ελληνικό, ΤΚ.16777
Follow Us:

ΝΕΑ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

9 Σεπτεμβρίου, 2021 07:09 μμ
10 Σεπτεμβρίου, 2021 07:35 μμ

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Powered by Websnet Solutions © Copyright 2021.