14Ιούν

Κύρια πλεονεκτήματα του λειτουργικού συστήματος Windows 7-8-10

  • Εξοικείωση – είναι το πιο συχνά χρησιμοποιούμενο λειτουργικό σύστημα (μετά το Android)
  • Διαθέσιμο συμβατό λογισμικό – χάρη στην πανταχού παρούσα παρουσία του στη σκηνή του λογισμικού για περισσότερα από 30 χρόνια, υπάρχει μια τεράστια ποικιλία προγραμμάτων, συστημάτων και υπηρεσιών ειδικά σχεδιασμένων για να λειτουργούν με Windows
  • Εκτεταμένη διαδικτυακή βάση δεδομένων γνώσεων – υπάρχουν αμέτρητοι οδηγοί, άρθρα, πίνακες συζητήσεων και υπηρεσίες που παρέχουν συμβουλές, εκπαίδευση και υποστήριξη για χρήστες Windows που έχουν συσσωρευτεί εδώ και δεκαετίες στο Διαδίκτυο
  • Ευκολία χρήσης – Το γραφικό περιβάλλον εργασίας των Windows και η εμπειρία χρήστη υφίστανται συνεχώς βελτιώσεις. Πρόσθετες επιλογές, όπως βοηθοί φωνής και περιφερειακά αφής αναπτύσσονται επίσης εκτενώς και στοχεύουν σε διαισθητικές αλληλεπιδράσεις μεταξύ χρήστη και συσκευής
  • Διαρκώς αδιάλειπτη εμπειρία σε διάφορες πλατφόρμες – με τη νεότερη έκδοση της, η Microsoft επικεντρώνεται στη μετατροπή των Windows σε μια ενοποιημένη υπηρεσία σε διάφορες συσκευές (τηλέφωνα, tablet, υπολογιστές)

Τα προϊόντα των Windows προορίζονται για οποιονδήποτε – από απλούς χρήστες έως επιχειρήσεις με εκτεταμένες σύνθετες δομές.

Σύγκριση των συχνά χρησιμοποιούμενων δυνατοτήτων των Windows 7, 8 και 10

 

Κουμπί Έναρξη
Το κουμπί Έναρξη επιτρέπει στους χρήστες να έχουν εύκολη πρόσβαση σε προγράμματα και διάφορες άλλες επιλογές ανοίγοντας το μενού Έναρξη. Αυτή η κλασική δυνατότητα εξαφανίστηκε για λίγο στα Windows 8 αλλά επέστρεψε στα Windows 10 λόγω της μεγάλης ζήτησης από το ευρύ κοινό.

Τοπική αναζήτηση και αναζήτηση ιστού
Η αναζήτηση αρχείων και φακέλων υπήρχε εδώ και δεκαετίες, αλλά με τα Windows 8 η Microsoft εισήγαγε την ενσωματωμένη αναζήτηση ιστού – οι χρήστες μπορούν να γράψουν ερωτήσεις απευθείας στο μενού Έναρξη ή στο πεδίο αναζήτησης της γραμμής εργασιών και θα εμφανίσει αποτελέσματα και από τα δύο το τοπικό σύστημα και το Διαδίκτυο. Η μετάβαση στην ιστοσελίδα που περιέχει το αποτέλεσμα απαιτεί ακόμα ένα πρόγραμμα περιήγησης στο Διαδίκτυο.
Η τοπική αναζήτηση έχει επίσης υποστεί σημαντικές βελτιώσεις – εμφανίζονται προτάσεις ενώ ο χρήστης πληκτρολογεί και τα αποτελέσματα εμφανίζονται πολύ πιο γρήγορα.

Task Manager
Το Task Manager παρέχει παρακολούθηση και διαχείριση των διαδικασιών και εφαρμογών που εκτελούνται σε έναν υπολογιστή, καθώς και γενικές πληροφορίες σχετικά με την απόδοση του συστήματος.
Τα Windows 8 παρουσίασαν μια απλοποιημένη εμφάνιση στο Task Manager που βοηθά τους χρήστες να δουν αμέσως ποιο πρόγραμμα προκαλεί προβλήματα χωρίς να αποσπάται η προσοχή από περιττές λεπτομέρειες. Η προχωρημένη προβολή με όλες τις καρτέλες και τις επιλογές είναι ακόμα προσβάσιμη κάνοντας κλικ στο κουμπί “Περισσότερες λεπτομέρειες”.

Ενσωματωμένη ασφάλεια
Τα Windows 8 έφεραν μια βασική λειτουργία στα λειτουργικά συστήματα της Microsoft – Windows Defender, ένα ενσωματωμένο πρόγραμμα ασφαλείας σε πραγματικό χρόνο που προστατεύει από ιούς, επιθέσεις, λογισμικό υποκλοπής spyware κ.λπ. που ενημερώνει τους ορισμούς του καθημερινά. Τα Windows 7 και οι προκάτοχοί τους θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν το δωρεάν Microsoft Security Essentials, αλλά καθώς ήταν μια ξεχωριστή εγκατάσταση, πολλοί χρήστες το παραμέλησαν ή απλά δεν το γνώριζαν. Η συμπερίληψη του προγράμματος ασφαλείας απευθείας στο λειτουργικό σύστημα βελτιώνει σημαντικά την προστασία του και το Defender θεωρείται ένα από τα καλύτερα προγράμματα για την ασφάλεια των Windows.

Λογαριασμός Microsoft
Ο λογαριασμός Microsoft είναι ένα ενιαίο αναγνωριστικό και κωδικός πρόσβασης για σύνδεση σε διάφορες υπηρεσίες και προϊόντα της Microsoft, με στόχο την ασφαλή, ευέλικτη και προσβάσιμη εμπειρία χρήστη σε διάφορες πλατφόρμες και συσκευές. Μόλις δημιουργηθεί ένας λογαριασμός, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για πρόσβαση σε ένα ευρύ φάσμα εφαρμογών και στοιχείων των Windows, όπως: Cortana, Microsoft Store, OneDrive, Mail, Messenger, Skype, Office, Microsoft 365, Visual Studio, Xbox Live κ.λπ.

OneDrive
Το OneDrive είναι μια υπηρεσία αποθήκευσης δεδομένων που δημιουργήθηκε για να επεκτείνει την προσφορά υπηρεσιών cloud της Microsoft, παρέχοντας τουλάχιστον 5 GB ελεύθερου χώρου ανά χρήστη, καθώς και πολλές επιλογές για επέκταση του χώρου αποθήκευσης κατά την αγορά. Οι χρήστες μπορούν να μεταφέρουν και να αποθέσουν αρχεία έως 300 MB / αρχείο μέσω της εφαρμογής πελάτη που είναι διαθέσιμη για Windows 8, Windows 10 και Windows 10 Phone, καθώς και για Android και iOS.
Μεταξύ των πολυάριθμων δυνατοτήτων της είναι η δυνατότητα ενοποίησης με εφαρμογές και υπηρεσίες του Office, από το Office 2010 και το Office για Mac 2011, έτσι ώστε τα έγγραφα να μπορούν να ανοίγουν, να αποθηκεύονται και να επεξεργάζονται απευθείας στο OneDrive.

User Interface
Όπως και με τα περισσότερα σύγχρονα λειτουργικά συστήματα, τα Windows εφαρμόζουν κυρίως οπτικό και απτό περιβάλλον εργασίας χρήστη, που συμπληρώνεται από ένα διευρυμένο φάσμα ακουστικών επιλογών.
Η πρόοδος της διασύνδεσης και των υπηρεσιών cloud απαιτούσε UI για προσαρμογή σε διαφορετικές απαιτήσεις υλικού και μεγέθη οθόνης, έτσι η Microsoft ανέπτυξε το Continuum για Τα Windows 10 ως απόκριση.
Το Continuum επιτρέπει στο λειτουργικό σύστημα να ανιχνεύει τον τύπο υλικού που λειτουργεί και να επιλέγει την κατάλληλη διεπαφή για αυτό, κλιμακούμενη ομαλά σε οποιοδήποτε μέγεθος και οθόνη. Αυτό επιτρέπει στους χρήστες να αλληλεπιδρούν με τα Windows σε τηλέφωνα, tablet, φορητούς υπολογιστές και επιτραπέζιους υπολογιστές με την ίδια ευκολία.

Microsoft Edge
Το Edge είναι το νέο προεπιλεγμένο πρόγραμμα περιήγησης Διαδικτύου της Microsoft, που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στα Windows 10. Στις αρχές του 2020 η εφαρμογή έλαβε μια σημαντική ενημέρωση – βασίζεται πρόσφατα στο Chromium και διατηρεί τα σύγχρονα πρότυπα του προγράμματος περιήγησης. Οι χρήστες μπορούν να γράφουν, να πληκτρολογούν και να επισημαίνουν περιεχόμενο απευθείας σε ιστοσελίδες, ενώ εξαντλεί τις μπαταρίες συσκευών λιγότερο από άλλα δημοφιλή προγράμματα περιήγησης, καθώς έχει σχεδιαστεί για να λειτουργεί ομαλά με όλα τα προϊόντα της Microsoft.

Cortana
Ο εικονικός βοηθός της Microsoft Cortana βοηθά τους χρήστες πραγματοποιώντας αναζητήσεις και απαντώντας σε ερωτήσεις (συμπεριλαμβανομένων φωνητικών ερωτημάτων) χρησιμοποιώντας τη μηχανή αναζήτησης Bing και ρυθμίζοντας υπενθυμίσεις. Το assistant συνδυάζεται άψογα με τα Edge και Windows 10 και παρέχει πληροφορίες βάσει τοποθεσίας, όπως πλησιέστερα σημεία ενδιαφέροντος, ώρες λειτουργίας επιχειρήσεων, αναφορές καιρού, συνθήκες κυκλοφορίας και άλλα παρόμοια αντικείμενα που στοχεύουν στην οργάνωση και διευκόλυνση της καθημερινής ατζέντας των χρηστών. Επιπλέον, η Cortana μπορεί να συγχρονίσει ειδοποιήσεις και υπενθυμίσεις σε όλες τις συσκευές – με αυτόν τον τρόπο οι χρήστες υπολογιστών μπορούν να λαμβάνουν ειδοποιήσεις για συμβάντα που αποθηκεύονται στο ημερολόγιο του τηλεφώνου τους, για παράδειγμα.
Επί του παρόντος, η Cortana ανταποκρίνεται σε φωνητικές εντολές και απαντήσεις στις ακόλουθες γλώσσες: Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά, Ιταλικά, Ισπανικά, Πορτογαλικά, Κινέζικα, Ιαπωνικά και Ρωσικά.

Πρέπει να επιλέξω τα Windows 7, 8 ή 10;

Τα Windows 10 είναι το νεότερο λειτουργικό σύστημα της Microsoft – και σύμφωνα με αυτή, το τελικό της. Το λειτουργικό σύστημα βασίζεται σε συνεχείς ενημερώσεις για να συμβαδίζει με τις τελευταίες τάσεις στην τεχνολογία, προσφέροντας συνεχώς τα νεότερα χαρακτηριστικά και την καλύτερη ενσωματωμένη ασφάλεια μέχρι στιγμής. Τα Windows 10 σάς βοηθούν επίσης να διαχειρίζεστε την ημερήσια ατζέντα σας πολύ αποτελεσματικά – η μεγάλη γκάμα προεγκατεστημένων εφαρμογών και λειτουργιών μπορεί να διασυνδεθεί σε όλες τις συσκευές μέσω του cloud, ώστε να μπορείτε να αφιερώσετε λιγότερο χρόνο σε τεχνικές και περισσότερο χρόνο σε δημιουργικές δραστηριότητες!

Tags:

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τριπόλεως 23, Ελληνικό, ΤΚ.16777

ΝΕΑ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

9 Σεπτεμβρίου, 2021 07:09 μμ
10 Σεπτεμβρίου, 2021 07:35 μμ

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Powered by Websnet Solutions © Copyright 2021.